Szczęście to zdrowy brzuch

Szczęście rozpoczyna się od zdrowego brzucha.
BioGaia® oferuje produkty probiotyczne, które uzupełniają naturalną florę jelita u całej rodziny, zarówno w zdrowiu, jak i w chorobie. Dowiedziono, że wszystkie produkty BioGaia®, uzyskane z naturalnie występujących u człowieka żywych, aktywnych bakterii, są w 100% bezpieczne.

Co to jest BioGaia®?

BioGaia® to gama probiotycznych suplementów, zawierających specyficzny szczep bakterii Lactobacillus reuteri o nazwie L. reuteri Protectis, o dowiedzionej skuteczności klinicznej.
BioGaia® pomaga w utrzymaniu zdrowej, zrównoważonej mikroflory w jelitach, dzięki której szkodliwe mikroorganizmy trudniej się rozmnażają. Klinicznie potwierdzono, że produkty BioGaia® pomagają chronić organizm przed szkodliwymi bakteriami i wspomagają układ odpornościowy.

Jakie jest pochodzenie produktów BioGaia®?

Komercyjny szczep produktów BioGaia®, przeznaczony do stosowania u ludzi, wyizolowano z mleka zdrowych kobiet żyjących w doskonałej harmonii z naturą – wysoko w peruwiańskich Andach, w oddaleniu od środków chemicznych i toksyn uprzemysłowionego świata.
Obecnie żywe, aktywne bakterie są w sposób naukowy namnażane w warunkach rygorystycznej higieny w naszych najnowocześniejszych laboratoriach, dzięki czemu cenny szczep Lactobacillis reuteri jest dostępny dla każdego.


Dlaczego produkty BioGaia® są tak wyjątkowe?

Produkty BioGaia® uzupełniają mikroflorę jelit, powstrzymując wzrost szkodliwych drobnoustrojów. Ponieważ zawarty w nich szczep bakterii wyizolowano z ludzkiego mleka, produkty BioGaia® są jednymi z nielicznych, które zawierają gatunek lactobacilli, w unikalny sposób dostosowany do warunków panujących w przewodzie pokarmowym człowieka.
(Większość gatunków posiada naturalne środowisko bytowania poza organizmem ludzkim i tylko przejściowo, za pośrednictwem żywności, zasiedlają one przewód pokarmowy).


Czy produkty te są bezpieczne?

Odpowiedź w jednym słowie brzmi: tak. W ostatniej dekadzie przeprowadzono intensywne badania bezpieczeństwa produktów BioGaia® u zdrowych noworodków, małych dzieci, dorosłych oraz chorych z niedoborami odporności. We wszystkich tych badaniach dowiedziono, że produkty BioGaia® nie powodują działań niepożądanych, nawet przy stosowaniu w dawkach wiele razy przekraczających normalne ich stężenia w produktach BioGaia®. Od 1996 roku na całym świecie spożyto miliard dziennych dawek produktów BioGaia® i nie zgłaszano żadnych działań niepożądanych.
Produkty BioGaia® są bezpieczne.

Co wyróżnia produkty BioGaia® spośród innych produktów na rynku?

Efekty działania bakterii probiotycznych są specyficzne dla szczepu. Oznacza to, że poszczególnie szczepy w obrębie gatunku różnią się pomiędzy sobą, zarówno pod względem skuteczności, jak i sposobu działania. Produkty BioGaia® zawierają gatunek Lactobacillus reuteri, z rodziny lactobacillus, szczep Lactobacillus Reuteri Protectis (DSM 17938).

Szczep ten w naturalnych warunkach zasiedla przewód pokarmowy człowieka i dlatego jest szczególnie dobrze zaadaptowany do życia w tym środowisku.

Lactobacillus reuteri został wybrany jako idealny składnik produktów BioGaia® z tego właśnie i wielu innych powodów:

 

  • Należy do pierwszych gatunków bakterii, które w naturalnych warunkach tworzą zdrową mikroflorę noworodków. Większość innych szczepów bakteryjnych tylko czasowo lub przejściowo rezyduje w przewodzie pokarmowym, dostając się tam z pokarmem.
  • Jest to jedna z żywych, aktywnych bakterii, w przypadku której przeprowadzono jedne z najszerszych, dobrze udokumentowanych badań naukowych, dotyczących skuteczności i bezpieczeństwa.
  • Produkuje substancję o działaniu przeciwbakteryjnym reuterynę, która hamuje wzrost szeregu patogennych mikroorganizmów.
  • Jednocześnie wzmacnia populacje innych bakterii, które są elementem prawidłowej mikroflory jelit.

 

Wszystkie nasze produkty posiadają wygodną formułę i opakowanie, które zapewnia dogodne stosowanie oraz stabilny, wielomiesięczny okres przydatności żywych, aktywnych bakterii.

Marka The BioGaia® jest  gwarancją jakości kultur żywych, aktywnych bakterii.